Posts

Not a funny matter-single

Image
Hi and Assalammualaikum

khas buat sesiapa yang mengenali i and buat orang yang tak mengenali i. I am 26 years old this year and still single and not available. haha. which means, i have someone there for me but we're in the midst of preparing ourself before updating a bigger plan. For me 26 y/o is a big number since I cannot be called 90's babies anymore(born in 1991). What I meant is, 26 years old nowdays dah ramai kawankawan i yang dah kawin, baru kawin or anak dah 2 or 3 sekarang but here I am still single.

Would you call this as stress ? Yes, somehow. I don't really feel stress actually when I back at hometown because none of my family members would ask how come you are still not married. I guess they understand it and among my family we did not married in early age. The most nervous moment is when your friends ask you, when you are getting married and 4 years in a relationship is a bigger number tho. Any how, even the single person ask you that question. I almost ask…

restruction

Image
Hi and Assalammualaikum.

Just finished deleting all the nonsense post of mine from the past years. HAHA. I believe I was super fascinated with life. Never mind. This is how puberty hits me.

Well, this could be a confusion but I hope the readers would understand that this BLOG would be in duo languages. It would be either bahasa melayu or english. Depending on my mood.

I will use some picture from google (i did it back then also) since I don't fascinate with photography but the digital camera and iphone it is in my list right now until i get my own.

Well, catch up the next post :)



Battlefield Island Movie Review

Image
Hi and Assalammualaikum :)

Kali ni aku nak review movie plak iaitu BATTLEFIELD ISLAND.

nak bagitahu awalawal bagi yang tak tahu cerita ni dalam bahasa KOREA and JEPUN. so semua yang peminat kpop and jpop haruslah tengok :)

Cerita ni mengisahkan kejadian pengeboman HIROSHIMA & NAGASAKI di Jepun oleh tentera Amerika Syarikat. aku bukanlah peminat sangat pun cerita sejarah sejarah ni tapi pergi tengok sebab ada Song Jong Ki jeee. After tengok Descendents of the Sun suka gila tgok cerita korea yang so manly macam ni. hehe.

Casting as below :
Song Jong Ki as Park Moo Young
Hwang Jung Min as Lee Kang Ok
So Ji Sub as Choi Chil Sung
Lee Jung Hyun as Oh Mal Nyeon
Kim Su An as Lee So Hee


Movie ni bukanlah hanya sejarah and tak kelakar. Bagi aku ade part la yang kelakar and mostly between Lee Kang-Ok and Lee So Hee. Lee So Hee pelakon kanak-kanak tuuu which sangat talented. Cerita ni menceritakan orang-orang Korea dikerah oleh Pihak Jepun untuk menjadi buruh kasar di Lombong Arang sebelum K…

WEBTOON : Super secret

Image
Good day lovelies :)

Siapa peminat komik kat sini? tak kisah la komik or kartun or anime or seangkatan dengannya. PUT YOUR HANDS IN THE AIR!!

untuk anak-anak makcik makcik pokcikpokcik serta girlfriend boyfriend sekalian marilah kita ber WEBTOON. this is free channel to those yang memang nak membaca komik and etc. Korang pernah tengok citer 2 World Korea tak ? Kalau pernah mesti pernah dengar apa itu WEBTOON. Aku pun baru seminggu terjebak dengan semua ini. The first Webtoon yang aku search ialah FIRST POPULAR WEBTOON. yang keluar dalam GOOGLE ialah SUPER SECRET. the latest episode was published on 16th August 2017 episode 69.

Setakat harini aku dah khatam la baca sampai recent episode and tengah tak sabar nak tunggu next episode.


Aku bukanlah jenis yang taksub sangat dengan komik just nak pegi beli and simpan komik kat rumah tu is not my thingy. or should I say, I am stingy ? hahaha. NOVEL cintan cintun pun aku tak pernah beli, baca kakak aku punya je. Bagi aku nak membeli bahan mac…

SYUKUR ALHAMDULILLAH

Image
Assalammualaikum and HAPPY FASTING to all Muslims.

Peace upon to you all 👧👦

How was your day so far ? I've been not updated this blog years maybe ? I could not remember and so lazy to check. HEHE. by the way, even takde yang tanya, still I nak bagitahu that I am doing great. I am enjoying a tough life and a new chapter that really made me matured as my age laaaaa. This September will be my 26th ! goshhh, how time flies. 

Well, i graduated last year on NOVEMBER with Bachelor of Business Administrative. Not been enough to thank all the lecturers and friends that help me through thick and thin of University's Life. Praise to Allah, who never doubted my strengths in every hardships with beautiful Rahmah and Rezeki. This time was so special because I graduated with first class and Deputy Chancellor Awards. An awards that I really hoping for all of this years of my life. Its all started when I saw one of my friend posted a picture with caption she wore a different scarf's color …

semua kerana mulut

hai. tengok title je mesti orang ingat ni mesti sebab mulut jahat or what so everrrr. aku taktahu sama ada ini berlaku dalam hidup korang or tak, tapi ini berlaku dalam hidup aku. pernah tak bila kau cakap benda betul tapi orang cakap kau tipu ? ok its happened to me all the time. yang peliknyaaaa, aku bukannya jenis suka tipu orang. memang aku tak suke. tahu sebab apa aku tak suka ?

dulu masa kecik2 ustazah selalu cerita kat sekolah pasal sahabatsahabat nabi and cerita  nabi kan ? tahu tak apa maksud AS-siddiq ? yang bercakap benar. yes, yang bercakap benar. ustazah cerita yang Abu Bakar as-siddiq di beri gelaran tu sebab dia sentiasa bercakap benar. sejak dari tu, aku sedar yang aku nak jadi mcm Abu bakar, yang bercakap benar. and that time aku umur dalam 10-11 tahun i guess. aku pun tak brape nak ingat la time tuu. apa yang terjadi semalam pun aku lupa. haha. ouhh aku bukan nyanyuk or amnesia. aku ni mudah lupa. memory temporary loss. hahaha. tapi benda yang indah, kelakar dan mny…

lolz

Assalammualaikum.

Hai :) maaf lambat update. lambat sangat sangat. ye tahuu. huhu

After a long time, i didn't write anything. before this there are few posts actually it is for my writing subject at universities whereby need me to post it out through blog. semua sihat sihat ke ? harap masih ada yang sudi baca blog ni. hehehe. Im thinking mcm nak create one story, but still thinking about that. taktahu la sempat ke nak buat, sebab tak lame lagi nak masuk UNi dah. hmmm.

till we meet again :)