i love UUM

Assalammualaikum and afternoon :)
today dah cukup 22nd days i've been in UUM :) or University of Amsterdam. bhaha. okay itu memang cukup berangan. i selalu panggil UUM ni amsterdam university sebab keadaan yang memang jauh dengan orang luar, nak kuar pun susah tapi i can't believe yang i semakin sayang dekat sini. i meant, my residential (SIME DARBY) ni memang sangat lahh seronok walaupun residential i yang paling kecil keluasannya tapi best sangat sebab bersih sangat uolss. even tak banyak kemudahan macam residential yang lain tapi overall i memang puasa hati.

first time masuk sini i am a bit takot sebab takot tak jumpe kawan kawan yang gila macam i and faham i sebab yelah long distance time with family kan so macam we have to find close friends laa. dalam fikiran ni dulu macam orang gila nak jadi peramah sebab nak dapat kawan. so boleh dikatakan i plastik sikit pada awalnya sebab i bukan jenis yang begitu peramah and plus i am 22y than other students in here which they are 19, 20 and 21y. so a bit awkward at the first.

tapi i feel so happy and safe because i've met my soulmates :) haha. i found 6 of them. WANI, AWIEN, ILY, ATIQAH, FIZA AND my roomate NORMA. semuanya mempunyai personaliti, citarasa and perangai yang berbeza. even there is a huge different of age but still we can communicate like that doesn't have matters. selama ni i tak pernah kawan dengan orang yang betulbetul bawah umur dari i , tapi kat sini majority semua bawah i so, memang taklaaa i nak benarkan diaorang panggil i akak. like, kalau semua orang panggil i akak sapa nak usha i nanti kan ?
haha. single mind memang pikir macam tuu. hello im 22y okay.
Graduate Character Building Talk

malaysia day's night

okay, both gambar ni mesti korang curious nak tahu sapa dua orang lelaki tu. hmm. untuk gambar kedua baju melayu hitam tu Hairi a.k.a my hosting partner masa MALAM OPEN DARBIANS and yang baju melayu coklat tu Arep. Arep ni memang anatara yang paling lawak sebab mangsa buli i, wani and awien. cakap jea pape punn mesti dia sanggup buat. even masa atas padang ni kitaorang duduk atas kain pelekat Arep. so mmg tahap arep sanggup kena buli. tu belum citer lagi time dia kena buli dengan Wani macam mana.

SIME DARBY RESIDENTIAL

WELL, kat Sime Darby residential ni i kenal dengan Adi, yang pakai baju unggu selimpang kain pelekat dari kiri. Adi ni pun lawak jugak sebab selalu naik sheikh. HAHA. dia tak boleh dengar lagu yang rancak rancak. then mesti nak menari n menyanyi tak pedulikan orang. haha. next to him tuu Izwan. budak yang nakal suke mengusik awien and lawak sebab pantang jumpa awien asik nak bergaduh jeaa. and si budak KEDAH shahrul which holding this banner pole. yang putih sekali dalam gambar ni. hehe. pekat lahai bahasa kedahnyee. tapi memang jenis lurus and lawak abes. huhu

pape pun, i love them so much. thanks for being a good friend of mine. nnti dapat duit PT enjoy ramai ramai. study tetap number one :)

that's all folks.
thanks for reading
toodles :)

Comments

Popular posts from this blog

happy SD

Battlefield Island Movie Review

Not a funny matter-single